Jak získat PIN pro CEM / ECM ve Vašem Volvu?

Abyste mohli změnit konfiguraci Vašeho vozu, budete potřebovat CEM PIN Vašeho Volva. Například pokud byste chtěli do vozu přidat vybavení jako vyhřívaná sedadla, aktivovat navigaci, odstranit STOP/START, aktivovat sledování videa za jízdy či tempomat, tak potřebujete výše zmiňovaný CEM PIN. Každé Volvo má tento pin zcela unikátní a jeho hodnotu zná pouze výrobce Volvo Cars, který tento PIN nikomu nesdělí.

Existují však možnosti, jak tento PIN získat. Tyto možnosti se zásadně liší pro každou platformu (jak rozeznat Volvo platformy naleznete zde: https://d5t5.com/wiki/wiki/article-volvo-platforms)

Po získání tohoto PINu se odemknou možnosti změny konfigurace vozu, nikoliv však možnosti tuningu. Pro tuning je potřeba u některých platforem jiný typ PINu, kterému říkáme ECM PIN (Engine Control Module PIN).

SPA/CMA - (XC40 / S60II / V60II / XC60II / S90 / V90 / V90CC / XC90II) 

1/ Dekódování CEM PINu přes OBD - nová metoda, která je naprosto stejná, jako dekódování pro P3 - viz dole. Pin je dekódován do 24-hodin. Použitelné pro všechny vozy SPA/CMA mimo vozů se systémem iCUP / Android. Je doporučeno dekodovat PIN pomocí Volvo DiCE, SUPER J2534 nebo Mongoose (Super J2534 k zakoupení u nás v e-shopu: https://d5t5.com/superj2534 )

2/ Pro získání CEM PINu potřebujete přístup k oficiálnímu softwaru Volvo VIDA, kdy se PIN odchytne při nahrávání jakéhokoliv softwaru do vozidla. Tento postup je v rozporu s licenčními podmínkami Volvo VIDA!

3/ Druhou možností je vyčtení CEM PINu přímo z paměti procesoru uvnitř CEM.

Někteří naši dealeři nabízejí možnost dekódování CEM PINu - více se dozvíte z naší mapy dealerů: https://d5t5.com/dealers/

Pro získání ECM PINu pro vozy SPA/CMA a nahrátí optimalizace výkonu je potřeba dekódovat PIN pomocí našeho UCBP adaptéru a VDASHe. Nejprve však ověřte na stránce UCBP, že je Vaše motorová jednotka (její HW číslo) podporované pro nahrátí optimalizace! Více se dozvíte zde: https://d5t5.com/article/how-unlock-and-tune-vea-with-vdash-ucbp

P1 - (C30 / S40II / V50 / C70II)

1/ Dekódujte CEM PIN pomocí VDD: https://d5t5.com/eshop/detail/87/vdd-volvo-function-extender Více informací o dekódování pomocí VDD naleznete zde: https://d5t5.com/article/vdd-p2-cem-pin-decode 

2/ Zašlete nám Vaši CEM, kterou do 48-hodin dekódujeme a zašleme zpět. Jediný výdaj který musíte uhradit je poštovné a balné!

3/ Najděte Vašeho nejbližšího PRO/Pro Verified dealera na této mapě: https://d5t5.com/dealers/

Pro optimalizaci motoru většiny P1 není potřeba ECM PIN. U novějších modelů typicky po roce 2011 však může být potřeba. V tomto případě se obraťte na někoho z našich dealerů, který tuto službu nabízí: https://d5t5.com/dealers/

P2 - (S60 / V70II / XC70II / S80 / XC90)

1/ Vozy vyrobené mezi lety 2005 až 2012 (mimo verze 3,2 6V, 4,4 V8 a 147kW D5), dekódujte CEM PIN pomocí VDD: https://d5t5.com/eshop/detail/87/vdd-volvo-function-extender Více informací o dekódování pomocí VDD naleznete zde: https://d5t5.com/article/vdd-p2-cem-pin-decode Případně můžete obsah paměti CEM vyčíst pomocí programátoru a BIN soubor nahrát na stránce www.D5T5.com/PIN a tento PIN se automaticky přidá do systému.

2/ Pro vozy vyrobené mezi lety 1998 až 2004 je možné vyčíst PIN promocí programátoru BDM pro čipy Motorola MC68386. Pokud umíte vyčíst obsah FLASH, můžete BIN soubor nahrát na stránce www.D5T5.com/PIN a tento PIN se automaticky přidá do systému.

3/ Zašlete nám Vaši CEM, kterou do 48-hodin dekódujeme a zašleme zpět. Jediný výdaj který musíte uhradit je poštovné a balné!

4/ Najděte Vašeho nejbližšího PRO/Pro Verified dealera na této mapě: https://d5t5.com/dealers/

Pro optimalizaci výkonu není potřeba žádný ECM PIN, optimalizaci můžete rovnou nahrát! Jaký výkon je možný zjistíte po vložení VIN Vašeho vozu do vyhledávacího formuláře na D5T5.com a stisknutí ENTER.

P3 - ( V40II / S60II / V60 / XC60 / V70III / XC70III / S80)

1/ Obsah paměti CEM lze vyčíst pomocí programátoru a BIN soubor nahrát na stránce www.D5T5.com/PIN a tento PIN se automaticky přidá do systému.

2/ Připojte Váš vůz do VDASH pomocí DiCE a klikněte na “dekódovat PIN” na hlavní obrazovce. Celý proces dekódování může trvat až 24 hodin, nikdy více, avšak obvykle trvá pouhých 8. Proces můžete kdykoliv přerušit a pokračovat v něm později, kdy začnete na poslední dekódované pozici. Vůz musí být připojen k počítači skrze DiCE a USB po celou dobu (ne pomocí Bluetooth), zapalování musí být ZAPNUTÉ (vůz bude v programovacím modu - veškerá světla a přístroje budou pohaslé). Vůz musí být připojen k napájecímu zdroji o síle minimálně 12A. Obrázkový návod je pod tímto textem.

Pro optimalizaci výkonu motoru je vždy potřeba ECM PIN. Dekódování ECM PINu záleží na typu motoru a může trvat až 24 hodin.

Naftové a benzínové 5-válcové motory zatím nelze dekódovat online - pouze u delaera nebo po zaslání jednotky ECM k nám na centrálu.
Benzínové 6-válcové a 8-válcové motory lze dekódovat pomocí VDASH!
Benzínové a naftové 4-válcové motory VEA lze dekódovat pomocí UCBP - více informací zde: https://d5t5.com/article/how-unlock-and-tune-vea-with-vdash-ucbp

 

 

VolvoTuning CEMPIN ECMPIN UnlockPotential PerformanceBoost VolvoUpgrade CustomVolvo VolvoLife VolvoLove VolvoPower HackingVolvo VolvoDecoding VolvoCEMPIN VolvoPIN VolvoCode pindecode pin decoding pin decode